Jahas! Mistähän sitä aloittaisi..

Toisaalta ei nyt kovin hirveästi kerrottavaa ole. En tehnyt juurikaan mitään erikoista; ehkä parasta lomallani onkin, että voi olla ja mennä ilman aikataulua, ehkä selailla lehteä ja chattailla kavereiden kanssa viinilasin ääressä, ilman että "pitäisi" tehdä jotakin tai olisi kiire mihinkään.

Ensimmäisenä iltana päädyin näyttämään yöelämää kahdelle Suomesta samana päivänä saapuneelle pojalle. Torstaina kävimme ulkona paikallisten kavereiden kanssa, samoin lauantaina ja perjantaina kävelyllä Las Canterasilla ja Plaza de Musicalla.

Parasta mielestäni on tutustua uusiin ihmisiin, vaikka heistä ei sen syvällisempiä ystäviä tulisikaan! Tälläkin reissulla siis sain muutamia uusia kavereita, ja onnekseni myös suomalaisten uusien tuttavuuksien lisäksi muutama paikallinen osasi puhua myös englantia, joka ei siis Espanjassa kovinkaan yleistä.. :)

Toisaalta on mukava huomata, että oma kielitaitokin kehittyy pikkuhiljaa. Lentokentälle menin tänään aamulla taksilla ja oli hienoa huomata, kuinka pystyin hiukan jutustelemaan taksikuskille espanjaksi! Tietenkin lyhyesti joka päiväisistä asioista, kuten mitä tein Palmasissa, minne olin menossa ja Suomen säästä, mutta olin ylpeä itsestäni, että sain sentään noinkin paljon puhuttua, monesti kun mieluummin on hiljaa.

Espanjan kulttuuri on myöskin niin erilainen! On hauska kuinka tuntemattomat ihmiset tervehtivät kaduilla. Ja yksikin mies, joka istuskeli ystävänsä kanssa jossain ravintolassa Las Canterasilla, huusi minulle ensin "Hello!" ja kun käännyin vilkaisemaan, että oliko hän joku tuttu, hän sanoi "Me gustan tus ojos" (=Pidän silmistäsi). Kiitin ja jatkoin matkaani hymyillen.

Pari päivää oli mukavan aurinkoisia, tai sitten illaksi meni pilveen (kuten alla olevasta kuvasta näkyy). Parina päivänä en oikeastaan edes ulos selvinnyt kunnolla auringon aikaan ja pari viimeistä päivää olivatkin viileitä ja pilvisiä.. Tiistaina pelottelivat hirmumyrskyllä, ja että lentoja peruttaisiin jne. Illalla tuuli kyllä, mutta keskiviikko aamuna ainoa myrskyn merkki taisi olla muutama vesipisara, jotka sain päälleni kävellessäni lentokoneeseen. Eli kovin kummoista rusketusta ei minuun tarttunut.

Paluu lento sujuikin mukavasti - vaikka kone täryyttikin vähän väliä. Nukuin melkolailla koko matkan, heräsin ainoastaan syömään, kun minulle tungettiin lentoateria nenän eteen, vaikka en sitä ollut siis edes tilannut.

1450091_10151799641212197_2135357103_n-n

Yllä parin paikallisen kaverin kanssa juhlimassa ja alla maisemaa Las Canterasilta.

palmasjoulukuu13-normal.jpg