Lensimme siis maanantaina, 20.1. Miamista Curacaon saarelle Karibialle, aivan Venezuelan yläpuolelle.

Lento lähti jo päivällä, joten pääsin ihailemaan maisemia lentokoneesta. Alla pari kuvaa.

Curacaolle saavuttuamme meitä vastassa oli vuokraamamme asunnon toinen omistaja, joka kyyditsi meidän kämpällemme. Matkalla hän kertoi hiukan saaresta ja sen historiasta ja muuta tarpeellista, sekä näytti asunnon ja antoi vinkkejä saarella liikkumisen suhteen. Todella ystävällistä toimintaa siis!

Asunto oli ihana, iso!!, siisti, hyvä ilmastointi ja olohuoneen seinä aukesi terassille.. Wau! Pyyhkeitä oli riittävästi ja siivojaakin kävi kerran viikossa.

Asunnot siis molempiin paikkoihin olimme varanneet Airbnb-sivuston kautta. Miamin kämppä ei ollut aiva yhtä hyvä, mutta kokemukset hyviä -  suosittelen! (www.airbnb.fi/c/stuorilainen)

Tässä vielä linkki asuntoon, jossa majoituimme; jos joku on Curacaolle suuntaamassa, niin suosittelen! https://www.airbnb.fi/rooms/1766852?guests=2&s=fp1U

Ensimmäisenä iltana kävimme vain kävelemässä lähistöllä ja kaupasta hakemassa ruokaa illaksi ja aamuksi. Hintataso Curacaolla on hiukan edukkaampi kun suomessa, tosin esim. juusto ja leikkeleet tuntuivat olevan melko kalliita.

Seuraavana aamuna valmistuimme lähtemään kävellen kohti Willemstadia, keskustaa, jonne olikin pidempi matka, mitä olin ajatellut kämppää vuokratessa. Olimme lähdössä, ja toinen kämpän omistaja tulikin kyselemään kuulumisia ja tarjosi meille kyydin keskustaan. Lisäksi hän neuvoi, miten pääsisimme bussilla pois.

Ja millainen on Willemstad... VÄRIKÄS!

Kaupunkihan on jakaantunut "joen" tai vesistön kahdelle puolen; toinen puoli on nimeltään Otrobanda ja toinen Punda. Vesistön yli pääsi kätevästi kelluvan sillan yli, tai jos se oli käännetty laivojen takia sivuun, pienet ferryt kulkivat väliä koko ajan edestakaisin.

Turistialueella erehdyimme syömään johonkin ravintolaan, joka oli ehdottomasti kallein, missä olen ikinä käynyt. Tai no oma annokseni oli halvimmasta päästä, mutta kaverin pitsa lähemmäs 25usd! Ruoka tosin oli kyllä ihan hyvää.

Pois kun olimme lähdössä, ja meillä oli jo paljon kokemusta bussien odottelusta, etsimme ajoissa takaisin bussiasemalle. Rupesimme katselemaan busseja, jossain olisi pitänyt lukea kotialueemme nimi, mutta ennenkun mitään kerkesimme etsiä, viereisestä bussista tuli heti kuski kysymään, tarvitsisimmeko apua. Hän sitten näytti meille mitkä bussit menevät alueellemme ja mistä ne lähtisi. Odottelua jäikin ehkä vain sellainen 10 minuuttia!

Ja mikä hauskinta, suurin osa saaren busseista oli melko vanhoja toyota-pakettiautoja, joissa oli ikkunaan käsinkirjoitettu lappu, mihin ne olivat menossa.. ;) Rekisterinumero oli kuitenkin aina BUS (+ joku numero).

 

SAM_0494-normal.jpgSAM_0498-normal.jpg

Maisemia lentokoneesta.

SAM_0501-normal.jpg

Kämpän olkkari <3

curacaocityaihmetellem-normal.jpg

Otrobandassa, Punda näkyy vesistön toisella puolen.

SAM_0502-normal.jpg

Muistaakseni yksi maailman korkeimmista silloista, jos en väärin muista lukeneeni? Näkyy tuolla taustalla siis.

curacaosafkat-normal.jpg

Ja tässä nämä kalliit ruuat.. pelkkä mehukin tais olla 5 tai peräti 5,5 usd!