Viimeistä viikkoa viedään -  ja aika on siis mennyt aivan mielettömän nopeaa. Ihan harmittaa jättää taas Palmas, mutta toisaalta hauska siirtyä kohti uusia seikkailuja. Vaikka toisaalta en tiedä, jäisinkö jopa mieluummin tänne (jota harkitsinkin jo melko vakavissani, mutta kaiken järjen mukaan nyt lähden Fuengirolan ainakin katsastamaan..).

Karnevaalit on nähty - eikä ensi vuonna uudestaan.. Tai ehkä joo, mutta hiukan erilaisissa merkeissä. Nyt mielikuva jäi vaan valtava joukko, isolle (muttei riittävän) alueelle sulloutuneena hassuissa puvuissaan. Parhaillaan alueella oli vain sopivasti ihmisiä, mutta pahimmillaan siellä ei päässyt liikkumaan, eikä kuullut mitään. Ja voi sitä roskan määrää.. Hyvänä puolena oli toki se, että baareissa ei ollut tungosta. :)

Itse sain reilu viikko sitten jo flunssan, jota on täällä tosi paljon liikkeellä. Onneksi ei sen pahemmassa kunnossa vielä olla, ja ehkä on jo ohikin menossa, mutta esimerkiksi salilla en uskaltanut viimeisinä päivinä käydä (kun siis maksoin vain kuukauden jäsenyyden ja se nyt loppui), enkä suuremmin muutenkaan liikkua.

Kävelemässä kävin parina päivänä Canterasilla, kun aurinko on sattunut pilkistelemään! Karibialta saatu rusketus on jo tainnut kadota, ja Palmasin rantakelit olleet melko vähissä.. Eikä muutenkaan mitään lempparihommaani olekaan.

 

Karibiasta puheen ollen, tarinoinpa juttuni sieltä nyt loppuun.

Mainitsin jo viimeksi, että perjantaina kävimme synttäreitäni juhlimassa klubilla Willemstadissa. Sieltä kerron vielä, että sisäänpääsy oli ainakin siihen paikkaan ilmainen. Juomat maksettiin "poletein" vai miksikä niitä nyt sanottiin.. Eli rahaa piti käydä vaihtamassa erillisellä tiskillä. Ja mikä yksi hassu juttu ainakin tuolla kyseisellä ulkoilmaklubilla oli, että vessaan piti maksaa joka kerta - olikohan 25snt paikallista rahaa, eli n. 10snt euroissa. Ei paha siis, mutta hiluja oli hyvä olla mukana. :D

Loppuloman ajan sitten kiertelimme rannoilla, aurinkoa ottamassa ja uimassa, sekä sunnuntaina menimme vähän ennen klo 11 sinne Christofel Parkkiin, jonne meidät päästettiin viimeisinä vielä kiipeämään vuorelle. Kapusimme, ja näytti että polku loppui, tai ainakin muuttui niin vaikea kulkuiseksi, että korkein kohta jossa olimme, jäi aikamoiseksi risukoksi. Myöhemmin kämppämme omistajat sanoivat, että sinne olisi pitänyt päästä jollekin tasanteelle, josta olisi näkynyt koko saari. No ei sieltä rämeiköstä ainakaan.. :D Eli ehkä väärä reitti (vaikka ei kyllä muitakaan huomattu).

Vuorelta jouduimme sitten palaamaan ja ajamaan tankille, emme uskaltaneet lähteä puiston toiselle reitille, sillä sinne meitä ei päästetty jalan ja tankki oli jo punaisella. Ajoimme kuitenkin lähimmälle bensa-asemalle (ja pirtelölle; tuolta sai aivan superhyviä pirtelöitä! Sellaisia "kärryjä" mitä omituisimmissa paikoissa, siis teiden varsilla jne, joissa luki 'Batidos'). Aikaa oli puiston sulkemiseen kuitenkin sen verran, että ajoimme vielä takaisin ja kiersimme toisenkin reitin autolla. Autosta näimme jotain kotkia ja eteen hyppäsi vuohikin. Tällä reitillä oli myös luola ja jotain luolamiesmaalauksia, mutta niiden alkuperää ainakin itse epäilen. :D

Maanantaina oli kotiin lähtö, aamulla ajoimme vielä rannalle, jonka jälkeen kamat kasaan ja palautimme auton. Vuokraamon kautta oli sovittu, että vievät meidät kentälle ja näin tekivät. Ja kotimatka olikin sitten asia erikseen...