Rotterdam jäi mieleeni vähän tympeänä paikkana. Iso satama ja paljon omalaatuisia rakennuksia ja omituista taidetta..

Sieltä suuntasinkin yksin torstaina Amsterdamiin yhdeksi yöksi - ja kyllä kannatti! Sekin on nyt nähty, ja paikkana sellainen, jossa mahdollisesti haluan pyörähtää vielä uudestaankin. Omalaatuinen paikka - ja kaikkihan tietää mistä kaupunki tunnetaan. (Coffee shop - sex shop - coffee shop - sex shop...)

Itse vierailin päivällä kidutusmuseossa ja Madam Tussaud -vahakabinetissa. Illalla tutustuin pariin samassa hostellissa asuvaan brasilialaispoikaan, joiden kanssa käytiin illalla kiertelemässä kaupungissa.

Perjantaina suuntasin kohti Lontoota! Tällä kertaa laivalla, sillä junaan ei ollut reilaajille paikkoja (olisi pitänyt maksaa täysi lipun hinta, melkein 200 euroa...). Lauttamatka taittui kätevästi, kuudessa ja puolessa tunnissa. Satamaan pääsin helposti junalla. Hintaa lauttamatkalle tuli kaikkiaan noin 45 euroa ja tämä olikin kaikista matkustustavoista rennoin; laivalla kävin katsomassa elokuvan, syömässä ravintolassa ja nettikin toimi.

Englannin puolella siirryin Lontooseen junalla, josta löysin kuin löysinkin myöhään illalla metrolla hostellille!

Lontoossa ensimmäisen päivän kävin kävelemässä keskustassa, tärkeimmät nähtävyydet "päällisin puolin" vilkaisemassa, sekä parissa museossa; British museum ja The museum of London olivat ilmaisia.

Toisena päivänä tein PITKÄN kävelylenkin hostellini lähistölle. Kolmantena päivänä aikaa olisi vielä ollut, mutta koska piti tehdä check-out ja näin ollen hilata rinkkaa mukana, en juurikaan viitsinyt muualle lähteä, kun juna-asemalle ja lentokentälle hengaamaan.. Lento oli maanantai iltana/yönä Helsingissä ja yön matkustin bussissa, eli kotiin saavuin tänään aamulla.