Olin kaverin kanssa lyhyellä kesäreissulla Roomassa.

Matka ei alkanut ihan suunnitelmien mukaan. Lensimme ensin Kuopiosta Helsinkiin ja Helsingistä lähtevä kone oli myöhässä. Näin ollen myöhästyimme jatkolennolta Munchenista Roomaan, ja jouduimme odottamaan seuraavaa lentoa. Perillä olimme vasta myöhään illalla, sen sijaan, että olisimme saapuneet alkuperäisen suunnitelman mukaan jo alkuillasta.

Ensimmäisen päivän kiertelimme keskustassa ja ihailimme hienoja, vanhoja rakennuksia. Aivan ihania! Sisällä kävimme ainoastaan Pantheonissa, johon pääsi ilmaiseksi sisälle. 

Toisena päivänä suunnitelmana oli matkata läheisimmälle rannalle, mutta metrot olivat lakossa, joten tuli taas suunnitelmiin muutos.. Kiertelimme hotellimme läheisyydessä ja illalla kävimme vilkaisemassa yöelämää keskustassa, mm. Rooman Hard Rock Cafessa.

Seuraavana päivänä sitten päästiin sinne rannallekin. Matka maksoi hurjan 1,5e per suunta ja rantaa oli tolkuttomasti. Rannat olivat maksullisia, mutta koska auringonottoasemiin päästiin vasta melko myöhään iltapäivällä, rantavahti päästi meidät ilmaiseksi heidän rannan toiseen laitaan. :) Illalla kävimme vielä syömässä hotellin lähellä.

Säät suosivat, lämmintä oli ehkä vähän liikaakin. Italialaiset olivat mukavia ja ystävällisiä, ja useimmat tuntuivat puhuvan englantia edes riittävästi. Tosin hyötyä oli myös espanjankielen taidoista, sillä kielet melko lähellä toisiaan..

Suosittelen matkakohteeksi, mutta ennemmin ehkä aiemmin keväällä tai sitten syksyllä, jotta kuumuus ei olisi ihan noin paahtava. Aikaa meillä tuolla oli vain kolme täyttä päivää, joka oli aivan liian vähän!