Eilen kirjoitettuani kuvausta itsestäni ja elämästäni, tuonne Minä -sivun alle, aloin miettiä, kuinka hyvää tekeekään kirjoittaa välillä itsestään. Mitä olet tehnyt? Mitä teet nyt? Mitä aiot elämässäsi tehdä? Tällä viikolla, kuukauden sisällä, vuoden päästä tai mitä haluat elämäsi olevan kymmenen vuoden kuluttua? Liikaa ei tietenkään pidä ajatella ja sitä kautta stressata, mutta tavoitteita ja haaveita on oltava.

Itselläni huomasin välillä olleen jopa "ongelmana" sen, että en uskaltanut haaveilla ja unelmoida, saati että suunnitella tulevaisuutta. Noh, paljoa en sitä tee vieläkään, mutta kun tämän "ongelmani" tiedostin, voi antaa itsellensä luvan vähän jostain unelmoidakin. Tarkoitan ongelmallani sitä, etten halunnut ajatella tulevaisuudesta mitään, ellei se ole kovinkin varmaa, ettei sitten tarvitse pettyä jos se ei tapahdukaan. No mutta, entäs sitten? Moniko asia tässä elämässä loppujen lopuksi menee niinkuin on suunnitellut.

Tällä hetkellä omat "tavoitteet" ja haaveet liittyy aika paljon tuohon reissailemiseen ja maailman näkemiseen. Opiskelujen suhteen on tavoitteena vain valmistua ensi vuonna - ensiksi ajattelin, että jo keväällä, mutta sitten toisaalta, kun ei tässä mikää kiire ole, niin ajatuksena olisi tehdä loput työharjoittelut joko kesällä tai myöhemmin syksyllä. Lisäksi kaikki näytöt ovat vielä tekemättä, jotka jäävät varmaankin myös syksylle.

Myöhemmin haaveilen, että pääsisin työskentelemään ulkomaille, mieluiten niin, että kesät voisin kuitenkin viettää Suomessa.. Mutta se jääkööt vielä nähtäväksi.

Reissailujen suhteen haluaisin tooosi paljon ensi kesänä reilaamaan, edes muutamaksi viikoksi! Se tarkoittaa sitten sitä, että kesällä tehdään paljon töitä, jotta tarvittava matkakassa saadaan kasaan. Lisäksi kiinnostaisi joskus kierrellä enemmän Amerikassa ja varsinkin Etelä-Amerikassa, sekä viettää ehkä koko talvi Australiassa samalla töitä tehden.

Ennen kaikki tavoitteeni olivat lähinnä hevosten ja ratsastuksen ympärillä. Niistä olen melkolailla kokonaan jo luopunut, tosin joskus toivon vielä pääseväni "oikeille" kisakentille, mutta ehkä se jää odottamaan sitä aikaa, kun malttaa pysyä vähän pidempään paikoillaan (tai ehkä tämän voisi yrittää yhdistää tuon ulkomailla työskentelemisen kanssa?). Toki meillä on tuossa muutama tämän kesäinen "vauvaponi" kasvamassa, ja odotankin innolla, kun niiden kanssa pääsee ratsastuksen saloja opettelemaan. Mutta siihen vierähtänee vielä muutama vuosi..

 

Suosittelenpa siis kaikkia tekemään vaikka ihan paperille pientä ajatuskarttaa omasta elämästään, pistää varmasti ajattelemaan ja ehkä jopa laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen.

Toiseksi, kommentoikaa ja kertokaa ajatuksianne. Yritän jossain vaiheessa saada ehkä jotain mielenkiintoisempaakin tekstiä aikaiseksi.. Viimeistään parin viikon päästä, kun palaan viikon lomalta Las Palmasista. ;) Nyt vielä aivot ja lihakset jumissa äskeisen bodypumpin jäljiltä, mutta palaillaan!