Tässä nyt jotain mitä vielä satun Miamista muistamaan.. Myös vinkkejä sinne aikoville, tai matkaa miettiville.

Ennen jenkkeihin lähtöä täytyy hommata viisumi, jonka sai helposti netistä. Passin toki on oltava kunnossa, ja lentokoneessa jaettiin sinisiä lomakkeita, jotka piti täyttää ennen ensimmäistä passin tarkastusta.. Lappuun sai leiman (samoin passiin) ja niiden kanssa pääsi sitten hakemaan matkalaukut ja jonottamaan seuraavaan passin tarkastukseen. Ensimmäisessa tarkastuksessa otettiin myös sormenjäljet ja kuva. Molemmissa tarkastuksissa saatettiin kysellä kysymyksiä, esim. mistä olet tulossa ja kauanko aiot Amerikassa viipyä. Curacaolta pois saapuessamme näissä molemmissa oli niin paljon jonoa, että läpi pääsy kesti melkein kaksi tuntia, ja siis sen vuoksi myöhästyimme jatkolennolta Lontooseen, ja matkalaukutkaan eivät menneet suoraan, vaan ne olisi pitänyt viedä erikseen. Vaikka siis meillä oli silloin vain se kahden tunnin vaihtoaika Miamissa, emmekä olisi sinne muuten pidemmäksi aikaa jääneet, mutta silti piti molempiin jonottaa. Ilmeisesti siis aina, kun tulet Amerikan ulkopuolelta?

Asunnon olimme vuokranneet airbnb-sivuston kautta. Kämppä oli kävelymatkan päässä keskustasta, asuin alueella, mutta jos rantalomalle tai ihan vaan bilettämään aikoo, niin kannattaa toki varata hotelli (tai asunto) beachin puolelta.

Busseja kulki - myös sivummalla jos jaksoi odottaa, sillä aika tauluja meillä ei ollut. Useita tunteja vietettiinkin tuolla bussia odotellessa ja joskus jopa luovutettiinkin.. Metrolla pääsi keskustan tuntumaan ja lentokentälle, sekä jonnekin Miamin eteläpuolelle (jossa emme käyneet). Normaalien bussien lisäksi iltaan asti ajeli Trolley-busseja, vihreä-oransseja raitiovaunun näköisiä linja-autoja, jotka olivat ilmaisia. Bussi/metromatka maksoi 2,25usd, eli vajaat 2e ja päivän passi 5,75usd (vajaa 5e). Keskustassa kiersi oli myös Metromover, joka oli ilmainen. Eli pieni "metro"/juna, joka liikkui raiteilla ilmassa. :)

Taksilla kulkeminen oli edullisempaa kuin Suomessa, mutta pariin otteeseen taisivat turisteja ajeluttaa vähän ylimääräistäkin, eli niiden varaan ei kannata ainakaan useimpia pienen porukan matkoja jättää, ellei selkeästi tiedä mihin on menossa.

Ensimmäisenä päivänä siis saavuimme Miamiin iltapäivällä ja menimme kämpällemme taksilla. Kävin pikaisesti suihkussa ja etsimme lähimmän marketin, jonka osoite oli kämpällä kerrottu. Kauppa oli kyllä isohko, puoliksi apteekki, 24/7 auki oleva, josta sai kyllä kaikkea päivittäistavaraa (shampoot yms), mutta ruokaa oli tosi heikosti tarjolla. Karkkia ja keksejä kyllä löytyi, mutta esimerkiksi hedelmiä ei ollut ollenkaan. Miamissa oli tosi harvassa muutenkin kaikki ruokakaupat ja kioskit. Esimerkiksi keskustan alueella en nähnyt varmaan ensimmäistäkään, vaikka siellä parina päivänä ahkerasti kierreltiinkin. Evästä saatiin kuitenkin illaksi ja aamuksi.

Huh, tulihan tuohon jo vähän tekstiä. Myöhemmin lisää! Nyt heppoja liikuttamaan, pakko yrittää tareta.. (-21c)SAM_0457-normal.jpg

Botskeja Key Biscaynella