Juhannus meni omalta osaltani töiden merkeissä, hevosjutuissa ja jalkapalloa töllätessä. Jussin jälkeen suuntasimme ystäväni kanssa lyhyelle kesäreissulle Latvian pääkaupunkiin Riikaan.

Maanantaina iltapäivällä hyppäsimme junaan, johon olimme varanneet VR:n "veturilaisille" tarkoitetut alennusliput. Helsinkiin pääsimme edulliseen 19e/lippu hintaan. Matkalla soittelimme sitten tuttaville, josko jonnekin pääsisi yöksi, ja kaverini tulikin sitten noutamaan meidät juna-asemalta.

Latviaan lensimme päivällä. Lento kesti hurjan tunnin verran, ja silti pääsimme aivan toisenlaiseen kulttuuriin. Iltapäivällä lähdimme kävelemään sattumanvaraisesti "jonnekin". Keskustan ja vanhankaupungin laidalle asti kiertelimme.. Ja oli muuten kuollutta! Ihmeteltiin jo hotellille mennessä, kun kadut olivat ihan tyhjiä ja autioita. Hotellilta tätä kysyimmekin, niin selvisi, että oli jokin pyhäpäivä, ja kaikki paikat kiinni..

Jostain aukiolta löytyi kuitenkin teltta, joka vaikutti hiljaiselta, mutta sieltähän saikin sitten siideriä ja pieniä ruoka-annoksia, joten teimme pienen pysähdyksen. Kyseessä oli jalkapallokisakatsomo. Itse tilasin sipulirenkaita, hintaan 2,9e ja sain niitä puolilautasellista, eli mahan täydeltä..

Illalla suuntasimme vielä yöelämään. Koska oli tiistai, niin kovin kummoisia bileitä ei ainakaan me löydetty, mutta taksikuski vei meidät vanhaan kaupunkiin, josta löytyi muutama paikka, joissa oli aika sopivasti ihmisiä.

Latvian hintatasohan on Suomeen nähden erittäin alhainen; taksi lentokentältä hotellille maksoi alle 15e (matkaa 15-20km?), siiderit baareissa n. 2,5e ja hotellista maksoimme kolmelta yöltä kahdelle hengelle yhteensä 90e, sisältäen aamupalan. Ja ruuat siis tuntuivat puoli-ilmaisilta!

 

 

Alla kuva aivan hotellimme läheisyydestä.. AIVAN IHANIA vanhoja rakennuksia koko kaupunki pullollaan!

SAM_9890%20%282%29-normal.jpgSAM_9898-normal.jpg

Joen ylimenevä kävelysilta, jonka molemmat kaiteet olivat täynnä lukkoja :)