Hupsista, vähän on unohtunut tänne kirjoittaa!

Ensiksi vähän kuulumisia näin niinkun yleensä; koulujuttuja olen yrittänyt saada eteenpäin ja aiemmin jo jotain mainitsin siitä valmentajakoulutuksesta.. Siihen ilmottauduin ja ensimmäinen lähijakso on tulevana viikonloppuna. Jännää. :)

Muuten aina on mennyt lähinnä hevosjutuissa.. Vai mitähän tässä on tullut tehtyä, tuntuu ettei pitkään aikaan yhtään mitään?

 

Jatketaampas tuota edellisen reissun tarinointia vielä (meinaan joka kerta kirjoittaa "Kolumbia"...).

Confresi beachillä vietimme siis Dominikaanisessa tasavallassa ekat neljä yötä, josta jatkoimme matkaa Sosuaan. Varasimme kokemusmielessä sellaisen hyvin alkeellisen majoituksen; seinien lautojen raoista paistoi kuvissakin aurinko läpi jne. Päästiin paikalle, niin kämppä oli kuitenkin ihana! Tosiaankin, ilmanvaihto ainakin pelas, sähköt ei tosin toiminu kun mentiin, mutta se oli vaan väliaikaista. Kyseisessä mörskässä oli kuitenkin kaikki mitä tarvis - ja paljo ylimäärästäkin. Vessa, suihku lämpimällä vedellä (tosin tätä ei osattu heti käyttää, mutta omistaja oli ihanan avulias ja kävi myöhemmin kyselemässä, että saatiinhan lämmintä vettä :)), keittiö liedellä ja telkkarikin. Kuitenkin siis hyvin vaatimaton..

Ja kaikkein parasta oli, että mökki sijaitsi kallion kielekkeellä, meren yläpuolella. Rannalle kesti siis kävellä ihan vaan pari minuuttia. Ja rantakatu oli ihana! Pieniä kojuja/rakennuksia, ravintoloita ja rantakauppoja toisensa perään. Toki tyrkyttävät sisäänheittäjät ja kauppiaat vähän häiritsee, mutta itseäni ei niin pahasti, kun osaa vain suhtautua heihinkin oikein.

Kämpältä taas jos toiseen suuntaan lähti kävelemään, niin pääsi ihan paikallisten alueelle. Vaatimattomia asuntoja, kanoja juoksenteli kaduilla, halvempia vaateliikkeitä ja paikallisten ruokapaikkoja. Olivat todella ystävällisiä meille valkoisille sielläkin, vaikka aika hyvin erotuttiin joukosta. Kerran kävin syömässä yhdessä paikallisessa ruokapaikassa (en tiedä olisko ravintola edes oikea sana kyseiselle mestalle.. :D ).

Noh, kuulostaa ihan kivalle, eikös?

Dominikaanisessa nyt kuitenkin sattuu olemaan trooppinen ilmasto, johon taitaa kuulua nuo jäätävät vesisateetkin. Muuten ihan ok, mutta puumajassa asuessamme satoi joka yö vettä ihan kaatamalla, ja kämppä meni todella kosteaksi. Vettä tuli myös joistain kohti katosta läpi..

Kokemus ihanasta (hyvä keli oli, kun tuonne vaihdoimme) puumajasta siis pääsi vähän muuttumaan. Mutta kokemus siis sekin! ;)